講演抄録/キーワード |
講演名 |
2025-03-10 11:37
クワトロ・フォルマッジのビジュアルシミュレーション ○深谷 陸・戀津 魁(東京工科大)・伊藤智也(八戸工大)・竹島由里子・菊池 司(東京工科大) |
抄録 |
(和) |
本研究では, ピザのビジュアルシミュレーションにおける「クアトロ・フォルマッジ」のリアルな再現を目的とし, ピザ生地とチーズの状態遷移を考慮したシミュレーション手法を提案する. ピザ生地のシミュレーションでは, 発酵と加熱による膨張を再現し, チーズのシミュレーションでは, Position Based Dynamics (PBD) を用いて溶融や伸展の挙動を表現した. 本手法により, 調理過程におけるピザの物理的変化を視覚的にシミュレートし, 高品質なビジュアル表現の実現を目指す. |
(英) |
This study aims to achieve a realistic visual simulation of "Quattro Formaggi" pizza by proposing a simulation method that considers the state transitions of both the pizza dough and cheese. For the pizza dough simulation, the expansion caused by fermentation and heating is replicated, while for the cheese simulation, Position-Based Dynamics (PBD) is utilized to express the melting and stretching behavior. This method enables the visual simulation of the physical changes that occur during the cooking process, aiming to achieve high-quality visual representation. |
キーワード |
(和) |
ピザ / クアトロ・フォルマッジ / ビジュアルシミュレーション / コンピュータグラフィックス / PBD / / / |
(英) |
Pizza / Quattro Formaggi / Visual Simulation / Computer Graphic / PBD / / / |
文献情報 |
映情学技報, vol. 49, pp. 65-68, 2025年3月. |
資料番号 |
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発行日 |
2025-03-03 (AIT) |
ISSN |
Online edition: ISSN 2424-1970 |
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